100% Belgisch
100% natuurlijk

Wie zijn we

Ons verhaal

Het begon allemaal in 2013 met Neset, ex-student aan de dierenarts school, die toen twee bijenkorven in zijn tuin in Brussel installeerde. De reden was dat de bomen geen vruchten meer droegen door het gebrek aan bestuiving. Op dat moment wist hij nog maar weinig van de bijenteelt, maar hij was al snel gefascineerd en veroverd door deze elegante en gevaarlijke beestjes. Deze interesse leidde er in korte tijd toe dat hij meer leerde over de bijenteelt en andere imkers ontmoette, wat hem in staat stelde om zijn kennis te verdiepen en te verrijken. Na jaren ervaring en vertrouwen richtte hij uiteindelijk BEES-API BRUXELLES op en begon hij zich te vestigen op de daken van Brussel. Met zijn jonge en geëngageerde team is BEES-API BRUXELLES trots om lokale, natuurlijke en kwalitatieve honing te produceren en zo zijn steentje bij te dragen aan het behoud van de natuur.

Onze inzet

  1. We zorgen voor het welzijn van de bijen, voor het respect van het milieu en voor een verantwoorde bijenteelt.
  2. We voorzien lokale honing en kwaliteitsproducten aan onze klanten. Voor verkoop wordt elke oogst nauwkeurig geanalyseerd. We oogsten onze honing op volle rijpheid. We mengen of verwarmen onze honing niet. We letten er ook op dat onze honing in de beste omstandigheden wordt opgeslagen om alle gunstige eigenschappen ervan te bewaren.
  3. We wijzen het publiek op het belang van bijen en de impact die deze insecten hebben op onze voeding (zorgend voor 85% van de bestuiving).
  4. Dankzij het sponsorsysteem planten we minstens 16 bomen per jaar en voor elke gesponsorde bijenkorf bieden we onze klanten een zak met honingzaden aan om de biodiversiteit te bevorderen en de verscheidenheid aan planten te verrijken om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de bijen.

Onze waarden

We stimuleren en verdedigen de principes van een verantwoorde bijenteelt in de stad die rekening houdt met de bijen en het milieu. We maken het publiek bewust van het belang van groene ruimten in stedelijke gebieden en van het gevaar van gebruikte pesticiden.

Onze ambitie

We hebben het voornemen om een geschikte ruimte te vinden om het publiek te verwelkomen en opendeurdagen te organiseren rond de bijenkorven en de bijen. We willen de burgers vertrouwd maken met bijen om een stedelijke omgeving te bevorderen waar dichte vegetatie, gedeelde tuinen, moestuinen, stedelijke boederijen en insecten naast elkaar kunnen bestaan.

We gaan ook les geven in scholen en daar de toekomstige jonge generatie sensibiliseren, zodat we samen op een verantwoordelijke en respectvolle manier kunnen omgaan met de natuur.